Nej tak, jeg har for travlt!

Foto fra internettet. Creative common licens

Min kære spinningstræner, som er en foretagsom herre et stykke oppe i 70érne, foreslog mig i går at deltage i ugentlige gåture, som han arrangerer og mener, jeg burde deltage i. Men jeg måtte høfligt takke nej og fortælle, at jeg har for travlt. Det er lidt underligt at sige, at jeg ikke har tid. Jeg er jo ikke længere optaget 8-9 timer om dagen af lønarbejde og transport. Jeg har ikke små børn, som skal passes hver dag. Alligevel kan jeg blive lidt stresset, og synes, at tiden ikke slår til. Det trækker ud med at få læst den bog. Strikketøjet ligger efterladt. Det er for længe siden, jeg har set den veninde eller hin ven. Der er mange udstillinger, film og foredrag, som jeg har lyst til, men ikke får sat tid af til i kalenderen.

Hvis vi er stressede i vores 3. alder, så kan vi ikke skyde skylden på en arbejdsgiver. Det handler udelukkende om, at vi ikke lever op til vore egne forventninger, – eller måske vores opfattelse af andres forventninger til os. Vi glemmer måske, at vi skal have tid til at lade op og slappe af –  at være god ved sig selv, som man siger. Bevidst eller ubevidst har vi normer for, hvad vi skal nå. Lige nu er mine egne forventninger til, hvad jeg skal nå, højere end det jeg rent faktisk når. Så er jeg er godt tilfreds med, at jeg fik sagt:  “Nej tak, jeg har for travlt” til min træner. Det må jeg sige for tiden, både til andres forslag og til mine egne, indtil jeg igen er på omgangshøjde og kan være åben for nye ting.

4 tanker om “Nej tak, jeg har for travlt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *