Ud i naturen!

Naturen er tæt på os alle – men måske skal vi have lidt hjælp og inspiration til at komme i gang med at bruge den? – Når vi bruger den, øges både det fysiske og psykiske overskud.

Det er tankegangen i projekt NATURLIGVIS. Projektet er specielt målrettet seniorer. Projektet er et samarbejde mellem Danske Seniorer, DepressionsForeningen og Naturvejledning Danmark. Projektet uddanner et antal naturinspiratorer over hele Danmark, som bliver kvalificeret til at afholde en række nyudviklede naturaktiviteter, der understøtter både den fysiske velvære og den mentale sundhed i seniorlivet.

Projekt har fået støtte fra Friluftsrådet og 15. Juni Fonden.

Jeg er så heldig at være en af de naturinspiratiorer, som projekt NATURLIGVIS uddanner, og jeg glæder mig til at arrangere aktiviteter ude i naturen for seniorer. Der findes rigtig mange tilbud med motion i naturen, så i mine aktiviteter lægger jeg mere vægt på oplevelse af naturen end på motion. Så når vi bevæger os, bliver det i et tempo, hvor vi alle kan være med.

Aktiviteterne vil få forskellige temaer og indhold og foregå forskellige steder i omegnen af Jonstrup, Værløse, Farum og Måløv.

De enkelte aktiviteter vil blive listet her, og for hver tur vil der komme en nærmere beskrivelse af sted, tema og aktiviteter samt oplysning om tilmelding.

Aktivitet 1: Onsdag d.14. juni 2023 med overskriften Naturinspiration.

Aktivitet 2: Mandag d.21. august 2023 med overskriften Samtaler i naturen om naturen

Aktivitet 3: Tirsdag d. 3. oktober 2023 med overskriften Svampetur i Hareskoven